2012. május 9., szerda

Egészséges gesztenyés desszert

Ennek az édességnek is az egyszerű joghurtos desszert az alapja. A sok gyümölcsös változat után jött az ötlet, hogy kipróbáljam mással is. A végeredmény nemcsak finom, hanem egészséges is lett.


Hozzávalók:
250 g gesztenyepüré (a cukor hozzáadása nélküli fajta)
375 g natúr joghurt
6 dkg xilit (nyírfacukor)
2 dl tej (vagy tejszín, ha valaki krémesebben szereti)
1 tk. rumaroma
1/2 zacskó zselatin (kb. 12 g)
  1. A joghurtot a zselatinnal, a tejjel, a rumaromával, és a xilittel melegítsük össze, de ne forraljuk fel, mert akkor nem fog működni.
  2. Turmixoljuk bele a gesztenyepürét. Könnyebb a dolgunk, ha hagyjuk egy kicsit kiengedni a masszát.
  3. Töltsük a kész krémet a szilikonformákba, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, ahol pár óra alatt megdermed.
Tálaljuk egy kevés mazsolával.

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik... :)
    A mazsolát kicserélném mondjuk dióra vagy mandulára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne, hogy úgy is finom lesz :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...