2011. április 6., szerda

Sütőtökleves

Megint egy egyszerű és gyors leves receptje következik. A leves készítése közben sikeresen rájöttem, hogy én még bizony életemben nem ettem sütőtököt, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Az egyik barátnőmtől jött az ötlet, hogy a sütőtökből levest is lehet készíteni, ami még ráadásul finom is. Maga a sütőtök remek levesalap, bátran fűszerezhetjük (ízlés szerint) és így nem egy édes, elsősorban babáknak való pürét kapunk végeredményként.


Hozzávalók:
50 dkg sütőtök, tisztítva és kockára vágva (tisztítva mérve)
1 nagyobb fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ágacska rozmaring
só, bors
2 ek. olívaolaj
(1,5 l zöldségleves, ha van)
  1. Az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt. Sózzuk és borsozzuk, tegyük bele a rozmaringot, majd pároljuk a tököt is egy kevés ideig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, vagy ha van, akkor a levessel.
  2. Főzzük addig a levesünket, amíg a tök meg nem puhul (kb. 15-20 perc). Ha ez megvan, botmixerrel pürésítsük le a levest és már tálalhatunk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...